Välkommen till SO Presterud!Här kommer jag att försöka samla allt material som jag använder i undervisningen. Det finns även tillgång till filmade lektioner och genomgångar av mig. Försöker även att länka till olika filmklipp och ljud som är relevant till undervisningen.

För att följa min undervisning, och för att hitta materialet som är aktuellt just nu, gå in på:
Blogg.JPG

davidfredriksson.wordpress.com


David Fredriksson, SO-lärare Presterudsgymnasiet
Maila mig

Här finns de genomgångar ni ska titta på innan lektionerna.
Tips: SH=Samhällskunskap HI= Historia GE=Geografi RE=Religion


Nystartad blogg: Mitt klassrum

Mitt klassrum

==

==

Preliminär planering vt-14


vt14.JPG

Bygga staden:


En stor dag för eleverna! Imorse fick de pris som årets miljöstad! 10 miljoner kr var prissumman på som lades till i stadsbudgeten. De har satsat på ett vindkraftverk för att kunna försörja staden med elektricitet, samt ett utbyggt vatten och avloppsnät. Idag ville man också belöna de yngre invånarna. Man byggde en crossbana och en skateboardpark. Nu tar vi en paus över helgen så stadsplanerarna kan komma tillbaka på måndag med förnyad kraft.
2013-11-15 10.57.10.jpg


Idag jublade eleverna då många personer flyttat in i staden. 340 st på ett dygn. Installationen av tele- och bredbandskablar, tillsammans med byggandet av lägneheter ansågs som den stora inflyttningsfaktorn. Idag byggdes bla. en försäkringskassa, småbåtshamn och idrotshall. Eleverna har satsat stort på utbildning. De har byggt allt från förskola, grundskola, komvux och universitet.
2013-11-13 10.41.28.jpg


Det går framåt för de elever som prövar att bygga upp en egen stad. De första invånarna har flyttat in och problem med elförsörjning och avlopp har tagits hand om! Det svåra är att prioritera och komma överens om vad som kommunen ska köpa in, budgeten måste trots allt hållas.
2013-11-08 09.43.32.jpg